LotusCollege

Het Lotus College gelooft dat ieder mens talenten heeft. De een heeft alleen iets meer begeleiding nodig dan de ander om deze talenten te kunnen ontplooien. Jongeren met een verstandelijke beperking én met een passie voor het horecavak leren bij lunchcafé SMAAKHaarlem de fijne kneepjes van het werken in de keuken of in de bediening. En na ongeveer een jaar, kan het traject worden afgesloten met een examen waarmee een door de branche erkend horeca certificaat kan worden behaald.

Zodra het certificaat is behaald gaan we samen op zoek naar een vervolgplek. Een plek die past. Dat kan zijn in een restaurant, kantine, lunchroom of bij een slager of bakker.

Het Lotus College biedt op locatie ‘SMAAKHaarlem’ dagbesteding-plus, aan jongeren in de leeftijd 18-30 jaar. Niet alleen ‘zinvolle’ dagbesteding dus, maar tevens de mogelijkheid om door te ontwikkelen, op persoonlijk vlak maar vooral op het vlak van horeca vaardigheden.

Wij geloven dat het ontwikkelen van jongeren richting werk of arbeidsmatige dagbesteding een waarde op zich heeft voor de jongeren zelf maar ook voor de maatschappij middels besparing op het gebied van uitkering, zorgconsumptie en begeleiding.